• Nederlands
  • English
  • Deutsch

De heuvels van de Astoria wijngaarden opgenomen in de Werelderfgoedlijst

Astoria Refrontolo

De omgeving waar de wijngaarden van Astoria liggen, is een plaats van uitzonderlijke universele waarde die een sleutelrol speelt in het culturele erfgoed van de wereld, dus het moet worden beschermd, bewaard en doorgegeven aan toekomstige generaties.

De Conegliano en Valdobbiadene Prosecco heuvels zijn de 55ste Werelderfgoedlocatie in Italië geworden. Het besluit werd genomen door het UNESCO Werelderfgoedcomité in Azerbeidzjan. Vanaf nu zullen alle betrokkenen, te beginnen met het Conegliano-Valdobbiadene DOCG Prosecco Protection Consortium en de nieuw opgerichte vereniging voor het sitebeheer, hun uiterste best doen om deze locatie te beschermen en te behouden. De UNESCO aanbevelingen betreffende de bevordering en bescherming van het landschap voor toekomstige generaties, met het oog op een evenwichtige en harmonieuze economische en sociale ontwikkeling, zullen de hoogste prioriteit krijgen. 

Het gevoel dat we deel mogen uitmaken van de Werelderfgoedlijst betekent dat we nog trotser zijn dan gewoonlijk. We hebben altijd geweten dat de heuvels prachtig zijn maar de onderscheiding die gisteren werd toegekend door de 21 vertegenwoordigers van UNESCO in Baku erkent niet alleen de esthetiek van het gebied, maar ook de wonderen die zijn gecreëerd dankzij het harde, toegewijde werk van de plaatselijke bevolking. Het is een mix van geschiedenis, natuur en cultuur.

Allereerst willen we president Zaia bedanken, die de belangrijkste drijvende kracht achter deze campagne is geweest. Daarnaast willen we het Consortium, en alle andere organisaties die bij het lange proces betrokken zijn, bedanken voor hun geloof in het initiatief. Vanaf nu is het aan de producenten zoals wij. We hebben alle reden om trots te zijn dat ons landgoed in Refrontolo deel uitmaakt van de kernzone. Naast grote tevredenheid voelen we een nieuwe verantwoordelijkheid voor dit unieke, waardevolle bezit dat we niet alleen moeten promoten, maar ook beschermen en aan onze kinderen moeten overdragen. 

 

Paolo en Giorgio Polegato - Astoria Wines

www.astoria.it

Gebied Conegliano-Valdobbiadene