• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Freek Laeven nieuwe algemeen directeur Hansen Dranken

Freek Laeven nieuwe algemeen directeur

Per 1 september 2018 start Freek Laeven, huidig regio directeur Heineken Brouwerijen, als algemeen directeur bij Hansen Dranken te Linne. Het familie bedrijf Hansen zet hiermee een volgende, belangrijke stap om het bedrijf klaar te maken voor de toekomst.

Hansen Dranken is opgericht in 1947 en inmiddels is de derde generatie werkzaam binnen het familiebedrijf. Deze onafhankelijke drankenhandel behoort tot de grootste van Nederland en biedt werk aan zo’n 120 medewerkers. Als groothandel in dranken levert het bedrijf drank aan meer dan 2000 horecabedrijven, slijterijen, supermarkten en collega-groothandels. De evenementenafdeling verzorgt daarnaast veel toonaangevende evenementen. Tevens beschikt Hansen Dranken over een professionele export afdeling.

De broers Jos, Wim en Ger Hansen namen halverwege de jaren tachtig de zaak van hun ouders over. Samen met hun kinderen, die allen ook werkzaam zijn binnen het bedrijf, zochten zij een algemeen directeur die invulling geeft aan hun doelstelling om de continuïteit en onafhankelijkheid van Hansen Dranken te borgen. Hoewel het op dit moment niet speelt, is het hiermee niet uitgesloten dat de kinderen in een later stadium alsnog een directiefunctie krijgen.

Freek Laeven (46), geboren Limburger, studeerde financieel management aan de Hoge Hotelschool Maastricht. Hij werkte als bedrijfsadviseur in Leiderdorp en startte een bancaire carrière bij ABN AMRO bank in Wassenaar welke later werd voortgezet in Maastricht. Zeven jaar geleden maakt hij de overstap naar Heineken waar hij regio directeur werd en tevens als commercieel directeur de Brand bierbrouwerij vertegenwoordigde.

Bij Hansen Dranken staat de klant centraal. Zij realiseren dit door persoonlijk contact en flexibiliteit hetgeen de basis vormt van de bedrijfsvoering. Ook met Freek Laeven als directeur, zullen deze kernwaarden goed bewaard blijven.

Deze informatie kunt u ook terugvinden in het mooie artikel van Chapeau Magazine.

Artikel foto met van links naar rechts Jos Hansen, Wim Hansen, Ger Hansen en Freek Laeven.