• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Groothandel bier

JWG bier fusten

Hansen Dranken is een onafhankelijke groothandel bier. Dat wil zeggen dat wij niet gebonden zijn aan de producten van één enkele brouwerij. Hierdoor kunnen wij alle verschillende soorten bier van verschillende brouwerijen in ons assortiment voeren. Het is onmogelijk om àlle soorten bier in ons assortiment te hebben en daarom maken we keuzes en proberen we een zo uitgebalanceerd mogelijk assortiment aan te bieden.

Als we merken dat er vraag is naar een bepaald artikel en we hebben dat artikel nog niet, dan gaan we op zoek naar een alternatief. Vinden we zo’n alternatief niet dan gaan we proberen om in samenwerking met een brouwerij dit alternatief op de markt te brengen.

JWG bier

In 1995 heeft Hansen Dranken besloten om als eerste onafhankelijke drankenhandel in Nederland te gaan beginnen met het afvullen van een eigen biermerk in fusten. De vaten werden gekocht en een brouwerij in Belgisch Limburg werd gevonden om het eigen bier te brouwen en af te vullen. Toen de brouwer belde om te vragen welke naam er op de fusten moest komen te staan, werd in een split second besloten om de eerste voorletters van de namen van de drie broers te noemen. Jos, Wim en Ger. Zo is de naam en het bier van JWG ontstaan.

Drie soorten JWG

Besloten werd om drie varianten JWG op de markt te brengen:
* JWG Pils: een kwalitatief hoogstaande pilsener.
* JWG Speciaal 10.8: met een lagere stamwortgehalte behoort JWG Speciaal 10.8 tot de categorie 2 pilseners waardoor er minder accijns op wordt geheven en kan daardoor voordeliger worden aangeboden.
* JWG Weizen: sinds drie jaar hebben we ook voor het immens populaire witbier een voordelig en heerlijk alternatief.
 
Kijk ook eens naar onze tips voor het goed tappen van bier.